Hozzávalók 4 személyre:
2 csirkemellfilé
só, frissen őrölt bors
1 gerezd áttört fokhagyma
2 evőkanál aprított, friss bazsalikom
4 evőkanál szűz olívaolaj
1 kisebb fej saláta
3 szál újhagyma vékonyan felkarikázva
2 nektarin vagy őszibarack, vékonyan szeletelve
1 evőkanál citromlé
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, a fokhagymával bedörzsöljük, a bazsalikommal megszórjuk, és az olaj felével meghintjük. Hűtőszekrényben érleljük minimum két órát. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a maradék két kanál olajat és a csirkemellet mindkét oldalon pirosra sütjük. A szálirányra merőlegesen felszeleteljük. Egy tálra rendezzük a saláta leveleket, ráhelyezzük a csirkecsíkokat, a nektarinszeleteket, és az újhagymával megszórva, citromlével meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: 2 óra pácolás + 30 perc
forrás:
hazipatika.com