Hozzávalók:
1 kg vecsési káposzta
30 dkg főzött rizs
50 kg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
só
őrölt bors
pirospaprika
csöves piros paprika
majoránna
ételízesítő
1 nagy pohár tejföl (450 gr)
1 db tojás
olaj
Elkészítés:
A sertéshúst kockákra vágjuk.
A vöröshagymát olajon megpároljuk, megszórjuk 1 teáskanál pirospaprikával, majd teszünk rá 2 dl vizet. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, egy kicsi majoránna is mehet rá, teszünk hozzá csöves piros paprikát, majd fedő alatt készre pároljuk. A közben elpárolgott vizet pótoljuk, hogy le ne égjen.
A káposztát leszűrjük. Ha savanyúnak találjuk, akkor egy kis vízzel átöblítjük, majd kevés olajon ízlés szerint fűszerezve készre sütjük.
A tejfölt a tojással összekeverjük, egy kis ételízesítővel fűszerezzük.
Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, és rétegezzük az anyagokat.
Káposzta-rizs-pörkölt-tojásos tejföl. Addig rétegezzük, míg el nem fogy. A tetejére rizs kerüljön. Majd a maradék tejföllel lekenjük, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje aranysárga lesz.
mindmegette.hu