A paprikából és a paradicsomból sok ember él Szentesen és a környékbeli kisebb településeken. A szentesi paprika és paradicsom olyan állandósult szókapcsolat, mint a vecsési káposzta, vagy a makói hagyma.
Az évtizedes hagyomány, szakértelem és tapasztalat mely főként az Árpád-Agrár Zrt-hez és jogelődjéhez, a téeszhez köthető garancia a minőségre.
Keresik az emberek a szentesi paradicsomot és paprikát, de ilyenkor, télvíz idején drágállják a helyi fizetésekhez képest, a beszerzési áruk is magas.
Akadnak azonban olyan vásárlók, akik a külföldi, spanyol, vagy görög paradicsomot, paprikát nem veszik meg, ragaszkodnak a helyihez, vagy legalább a magyarhoz
– mondta Krisztina, az egyik szentesi zöldséges bolt eladója.
Hozzátette:
az ízét szeretik, a minőségével elégedettek. A fentieket egy másik, a Kossuth utcán található zöldségesnél is megerősítette az eladó, Pálincsár Alexandra.
A szentesi paprika és paradicsom olyan állandósult szókapcsolat, toposz, mint a vecsési káposzta vagy a makói hagyma.
delmagyar.hu