Egy recept a tökéletes rizs elkészítéséhez! Ha szeretnénk elkészíteni a rizses hús tökéletes változatát, akkor ne vízben főzzük meg külön a rizsszemeket!
Hozzávalók:
egy egész csirke belsőségekkel (máj nélkül);
1 fej hagyma;
1-2 paprika;
1 kevés liba vagy kacsazsír;
só, bors, fűszer paprika;
1 bögre rizs;
1 sárgarépa;
2 érett paradicsom;
Elkészítési javaslat:
A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A húst kis darabokra vágjuk. A zsiradékot felmelegítjük, majd a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a feldarabolt csirkét és kissé lepirítjuk a hagymával.
A rizst átmossuk, és a húshoz öntve egy picit lepirítjuk. Néhány perc múlva, hozzáadjuk a sárgarépát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és betesszük a sütőbe, alacsony hőmérsékletre. Az így előkészített rizs háromnegyed óra alatt tökéletesre párolódik, tetején egy ropogós és ízletes kéreggel.
A sütőből kivéve, friss salátával, vagy savanyú káposztával tálaljuk. Az elkészített rizsünket még ízletesebbé tehetjük, ha a párolás során nem vizet, hanem húslevet használunk.
filantropikum.com