Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető étel a tepsiben sült csirke. Számtalan variációja létezik, én most hagymával készítettem.
Hozzávalók:
· 1 darab feldarabolt konyhakész csirke
· 4-5 fej vöröshagyma
· 1-2 zöld csöves paprika
· őrölt fehér bors
· só
· étolaj
A megmosott húsdarabokat megsóztam, megborsoztam és egy kiolajozott tepsibe raktam.
Megtisztítottam a vöröshagymákat, két darabot nem túl vékony szeletekre vágtam és rászórtam a húsra, majd még a hús mellé tettem egészben a többi hagymát és a csöves paprikákat. Öntöttem az egészre egy kis vizet is, újra megsóztam az egészet, lefedtem a tepsit és betettem a 180 oC-os előmelegített sütőbe.
Így sült a hús kb. 30 percig, a hús már puha lett, ekkor levettem róla a fedőt, légkeverésre állítottam a sütőt és még 15 percig pirítottam az egészet, hogy szép színt kapjon a teteje.
A sült hagymákkal és cékla salátával tálaltam.
forrás: https://amari.blog.hu/