Vecsési tészta

A recept a "Fakanál: 101 étel főtt tésztával" című kiadványban található. A megadott mennyiség 22*22 cm-es, 4 cm mély formához elég. Annyiban lett eltérve a recepttől, hogy meglett párolva a káposzta, mielőtt a sütőbe került. Viszont így csak 10 percet töltött ott.




Hozzávalók: 2-3 adag

- 250 g savanyított káposzta
- 1 db nagy vöröshagyma
- 60 g húsos szalonna
- 60 g füstölt kolbász
- 1 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- ízlés szerint őrölt kömény
- 200 g (szárazon) tészta (bármilyen)
- 2 dl tejföl



Elkészítés:

Kevés olajon enyhén megpirítjuk a feldarabolt hagymát, kolbászt és bacont. Rátesszük a leöblített káposztát, fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Közepes lángon fedő alatt főzzük kb. 25 percet.

Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Lecsepegtetjük, majd összekeverjük a káposztával. Az egészet kikent, hőálló formába öntjük. A tetejét megkenjük tejföllel és előmelegített sütőben 220 fokon - légkeveréssel - kb. 10-15 percet sütjük, míg a teteje megszilárdul. Azon melegében tálaljuk.

forrás: cookpad.com
Close Menu