Hozzávalók: 2-3 adag
- 250 g savanyított káposzta
- 1 db nagy vöröshagyma
- 60 g húsos szalonna
- 60 g füstölt kolbász
- 1 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- ízlés szerint őrölt kömény
- 200 g (szárazon) tészta (bármilyen)
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
Kevés olajon enyhén megpirítjuk a feldarabolt hagymát, kolbászt és bacont. Rátesszük a leöblített káposztát, fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Közepes lángon fedő alatt főzzük kb. 25 percet.
Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Lecsepegtetjük, majd összekeverjük a káposztával. Az egészet kikent, hőálló formába öntjük. A tetejét megkenjük tejföllel és előmelegített sütőben 220 fokon - légkeveréssel - kb. 10-15 percet sütjük, míg a teteje megszilárdul. Azon melegében tálaljuk.
forrás: cookpad.com